Pohjanmaan poliisi opastaa juhannuksen viettoon

Jaa tämä julkaisu ystävillesi:

Juhannus lähestyy ja odotukset ovat monella korkealla, siitä huolimatta, että suurin osa perinteisistä juhannustapahtumista ovat peruuntuneet. Poliisi muistuttaa muutamista asioista ennen kuin juhlinta alkaa.

Pohjanmaan maanteillä liikenteen odotetaan olevan normaali, eikä ruuhkia ole odotettavissa. Hetkittäisiä jonoja voi kuitenkin syntyä loppuviikosta, jos ihmiset keskittävät ruokaostostensa teon isoimmille marketeille. Näissä tilanteissa maltti on valttia. Poliisi muistuttaa myös turvallisen etäisyyden pitämisestä ihmisten liikkuessa vilkkaissa ostoskeskuksissa.

Pohjanmaan poliisi opastaa juhannuksen viettoon 1

Juhannuksena alkomittarit värähtävät turhan usein. Jos otat, älä aja, ja epävarmoissa tilanteissa siirrä liikkeellelähtöä. Tämä koskee kaikkia moottorikulkuneuvojen kuljettajia, ei pelkästään autolla liikkuvia. Erilaiset kaksi- ja nelipyöräiset kulkuneuvot ovat yleistyneet viime vuosina, mutta niiden kuljettaminen päihtyneenä pikkuteillä valoisina kesäöinä on yhtä kiellettyä kuin henkilöautolla humalassa ajaminen. On ikävä päättää juhannus sairaalassa.

Myös vesiliikenteessä alkoholi aiheuttaa eniten vaaratilanteita. Yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa poliisi valvoo tehostetusti vesiliikennettä juhannuksena. Valvonnalla pyritään ensisijaisesti vähentämään vesiliikennejuopumuksia ja lisäämään pelastusliivien käyttöä.

Olethan muuten ladannut puhelimeen 112-sovelluksen? Asioidessa hätäkeskuksen kanssa hädän hetkellä välittyy sovelluksen kautta samalla paikannustiedot hätäkeskukselle ja apu löytää helpommin perille.

Pohjanmaan poliisi toivottaa kaikille turvallista juhannusta!

Lähde ja teksti: Poliisi

Pohjanmaan poliisi opastaa juhannuksen viettoon 2

Jaa tämä julkaisu ystävillesi: